Available Filters
Victorinox Grand Maître σφυρήλατο μαχαίρι ψωμιού 26cm POM

Μαχαίρια κουζίνας

Φίλτρο

Βλέπετε 1–52 από 819 αποτελέσματα

Για να μαγειρέψετε καλά, χρειάζεστε σίγουρα ταλέντο, εμπειρία, αλλά και τον κατάλληλο εξοπλισμό, στην προκειμένη περίπτωση, καλά μαχαίρια κουζίνας . Μέσω αυτής της κατηγορίας, θα μπορέσετε να βρείτε εύκολα το μαχαίρι κουζίνας που χρειάζεστε. Είτε ετοιμάζετε πρωινό, είτε μεσημεριανό γεύμα, είτε ακόμη και δείπνο, η μεγάλη γκάμα μαχαιριών και εργαλείων κουζίνας θα σας επιτρέψει να επεξεργαστείτε όλα τα φαγητά σας χωρίς εξαίρεση, με τη μεγαλύτερη προσοχή, τη μεγαλύτερη ακρίβεια.

Μαχαίρι κουζίνας, για ποιο λόγο;

Αν είστε αρχάριοι στη μαγειρική, ίσως αναρωτιέστε γιατί πρέπει να χρησιμοποιήσετε ένα πραγματικό μαχαίρι μαγειρικής και όχι ένα απλό μαχαίρι. Εξάλλου, και τα δύο κόβουν. Μπορεί να αισθάνεστε λίγο χαμένοι όταν έρχεστε αντιμέτωποι με την πληθώρα των μοντέλων. Μπορεί ακόμη και να θεωρείτε ότι είναι λίγο άσκοπο και προορίζεται για μια ιδιότροπη ελίτ. Αλλά δεν είναι. Αν απλά αγαπάτε το καλό φαγητό, ένα πραγματικό μαχαίρι κουζίνας είναι απαραίτητο για να πετύχετε μαλακές, ζουμερές ή τραγανές υφές και να απελευθερώσετε μεθυστικές μυρωδιές. Κόβοντας καθαρά, χωρίς προσπάθεια ή πίεση, εμποδίζει το φαγητό να συνθλίβεται, διατηρεί την υφή του, μειώνει την απώλεια χυμού και επιτρέπει το ομοιόμορφο μαγείρεμα. Οι γαστρονόμοι θα εκτιμήσουν επίσης την προσεγμένη παρουσίαση των τροφίμων, η οποία κολακεύει το μάτι και ανοίγει την όρεξη. Ένα κουζινομάχαιρο είναι απαραίτητο για τη σωστή διάταξη των συστατικών σε ένα πιάτο ή το στρώσιμο ορεκτικών πιάτων.

Ποιο μαχαίρι για την κουζίνα;

Στο σπίτι ή στο χώρο εργασίας, τα δύο βασικά μαχαίρια μαγειρικής είναι το μαχαίρι του σεφ και το μαχαίρι σαντόκου . Κόβουν προσεκτικά σχεδόν όλα τα τρόφιμα και είναι απαραίτητα για την προετοιμασία μεγάλου αριθμού πιάτων.

Το μαχαίρι του σεφ

Το μαχαίρι του σεφ επωφελείται από τη μεγάλη ευελιξία, με τη δυνατότητα να κόβει… Για να μαγειρέψετε καλά, χρειάζεστε σίγουρα ταλέντο και εμπειρία, αλλά χρειάζεστε επίσης τον κατάλληλο εξοπλισμό, στην προκειμένη περίπτωση, τα καλά μαχαίρια του σεφ . Μέσω αυτής της κατηγορίας, θα μπορέσετε να βρείτε εύκολα το μαχαίρι μαγειρικής που χρειάζεστε. Είτε ετοιμάζετε πρωινό, είτε μεσημεριανό γεύμα, είτε ακόμη και δείπνο, η μεγάλη γκάμα μαχαιριών και εργαλείων κουζίνας θα σας επιτρέψει να επεξεργαστείτε όλα τα φαγητά σας χωρίς εξαίρεση, με τη μεγαλύτερη προσοχή, τη μεγαλύτερη ακρίβεια.

Μαχαίρι κουζίνας, για ποιο λόγο;

Αν είστε αρχάριοι στη μαγειρική, ίσως αναρωτιέστε γιατί πρέπει να χρησιμοποιήσετε ένα πραγματικό μαχαίρι μαγειρικής και όχι ένα απλό μαχαίρι. Εξάλλου, και τα δύο κόβουν. Μπορεί να αισθάνεστε λίγο χαμένοι όταν έρχεστε αντιμέτωποι με την πληθώρα των μοντέλων. Μπορεί ακόμη και να θεωρείτε ότι είναι λίγο άσκοπο και προορίζεται για μια ιδιότροπη ελίτ. Αλλά δεν είναι. Αν απλά αγαπάτε το καλό φαγητό, ένα πραγματικό μαχαίρι κουζίνας είναι απαραίτητο για να πετύχετε μαλακές, ζουμερές ή τραγανές υφές και να απελευθερώσετε μεθυστικές μυρωδιές. Κόβοντας καθαρά, χωρίς προσπάθεια ή πίεση, εμποδίζει το φαγητό να συνθλίβεται, διατηρεί την υφή του, μειώνει την απώλεια χυμού και επιτρέπει το ομοιόμορφο μαγείρεμα. Οι γαστρονόμοι θα εκτιμήσουν επίσης την προσεγμένη παρουσίαση των τροφίμων, η οποία κολακεύει το μάτι και ανοίγει την όρεξη. Ένα κουζινομάχαιρο είναι απαραίτητο για τη σωστή διάταξη των συστατικών σε ένα πιάτο ή το στρώσιμο ορεκτικών πιάτων.

Ποιο μαχαίρι για την κουζίνα;

Στο σπίτι ή στο χώρο εργασίας, τα δύο βασικά μαχαίρια μαγειρικής είναι το μαχαίρι του σεφ και το μαχαίρι σαντόκου . Κόβουν προσεκτικά σχεδόν όλα τα τρόφιμα και είναι απαραίτητα για την προετοιμασία μεγάλου αριθμού πιάτων.

Το μαχαίρι του σεφ

Το μαχαίρι του σεφ επωφελείται από τη μεγάλη ευελιξία, με την ικανότητα να μπορεί να κόβει διάφορα είδη τροφίμων χωρίς την παραμικρή δυσκολία και σε διάφορα σχήματα. Η λεπίδα του έχει διαστάσεις μεταξύ 15 και 30 εκατοστών, προσφέροντας σταθερότητα, έλεγχο και αθόρυβη δύναμη κατά την κοπή. Η ευθεία, αιχμηρή αιχμή της τρυπάει.

Το μαχαίρι Santoku

Το μαχαίρι Santoku, από την άλλη πλευρά, προέρχεται από την Ιαπωνία, αλλά έχει κατακτήσει ολόκληρο τον κόσμο. Μικρότερο, η λεπίδα του έχει μήκος περίπου 18 εκατοστά. Μερικές φορές έχει κηρήθρες, οι οποίες αποτρέπουν την προσκόλληση του φαγητού στο ατσάλι. Η άκρη της πέφτει προς τα κάτω, πρακτική για κάθετο χειρισμό. Αυτό το ιαπωνικό μαχαίρι κουζίνας είναι εξίσου ευέλικτο με το αντίστοιχο ευρωπαϊκό, με τη διαφορά ότι βασίζεται λίγο περισσότερο στην ακρίβεια και την ευελιξία.

Ποιο ατσάλι για το κουζινομάχαιρό σας;

Τα μαχαίρια κουζίνας κυκλοφορούν σε τρία βασικά κράματα: ανοξείδωτο ατσάλι, ανθρακούχο ατσάλι και ατσάλι Δαμασκού. Μην ξεχνάτε και το κεραμικό, ένα υλικό από μόνο του.

Ανοξείδωτο ατσάλι

Το ανοξείδωτο ατσάλι είναι ιδανικό για να ξεκινήσετε στην κουζίνα, καθώς σκουριάζει ελάχιστα και χρησιμεύει σχετικά πολύ. Αν το ατσάλι δεν είναι πολύ σκληρό, μπορείτε να ακονίζετε μόνοι σας τη λεπίδα από καιρό σε καιρό, ώστε να ξαναβρίσκει μια καλής ποιότητας ακμή. Και αν η λαβή είναι συνθετική, δεν θα χρειαστεί να την καθαρίζετε με το χέρι, καθώς το μαχαίρι μπορεί να μπει κατευθείαν στο πλυντήριο πιάτων. Υπάρχουν όλα τα είδη ανοξείδωτου χάλυβα, από τα πιο απλά για μέτριους προϋπολογισμούς έως τα πιο περίτεχνα για απαιτητικούς χρήστες.

Ανθρακούχος χάλυβας

Ο ανθρακούχος χάλυβας είναι πολύ συνηθισμένος στα επαγγελματικά μαχαίρια κουζίνας . Η ενισχυμένη σκληρότητά του τον καθιστά πιο εύθραυστο και πιο δύσκολο στο ακόνισμα, αλλά από την άλλη πλευρά, η κοπτική ακμή της λεπίδας αποδίδει σημαντικά καλύτερα με την πάροδο του χρόνου. Είναι επίσης ένας χάλυβας που μπορεί να διαβρωθεί εάν εκτεθεί στο νερό για μεγάλα χρονικά διαστήματα. Ωστόσο, αυτή η ευαισθησία διορθώνεται εύκολα με το σχολαστικό στέγνωμα του μαχαιριού σας μετά το πλύσιμο στη βρύση.

Ατσάλι Δαμασκού

Το ατσάλι Δαμασκού είναι ένα πολυτελές κράμα που συναντάται συχνά στα ιαπωνικά μαχαίρια κουζίνας . Εκείνα των σεφ με αστέρια Michelin και των διάσημων εστιατορίων. Αυτός ο χάλυβας αποτελείται από έναν πολύ σκληρό πυρήνα, ο οποίος φιλοξενεί πιο μαλακά στρώματα χάλυβα. Το αποτέλεσμα είναι οι όμορφες κυματιστές γραμμές στη λεπίδα. Με την αυξημένη σκληρότητα, η λεπίδα κόβει με εξαιρετική, μακράς διάρκειας ακρίβεια, απαλλάσσοντάς σας από τους περιορισμούς του ακονίσματος. Ένα ιαπωνικό μαχαίρι Damascus θα πρέπει να καθαρίζεται με το χέρι για να διατηρείται η εξαίσια φυσική του διακόσμηση και οι αξιοσημείωτες ιδιότητές του.

Κεραμικά

Τα κεραμικά μαχαίρια γίνονται όλο και πιο δημοφιλή. Προσφέρουν ορισμένα διόλου ευκαταφρόνητα πλεονεκτήματα: κοφτερές ακμές και υγιεινές κοπές. Από την άλλη πλευρά, το υλικό αυτό είναι πιο εύθραυστο και επομένως πιο εύθραυστο, γεγονός που αποτρέπει ορισμένους μάγειρες από το να κάνουν το βήμα. Λεπτομέρειες