Available Filters

-

Suncraft Senzo WA 18cm μαχαίρι Santoku

Santoku: Κουζινικά, Ιαπωνικά μαχαίρια

Φίλτρο

Όταν αναφέρουμε τον όρο “ιαπωνική κουζίνα “, σκεφτόμαστε αμέσως τα μαχαίρια Santoku . Πράγματι, είναι το μαχαίρι γενικής χρήσης, που πολύ συχνά συγκρίνεται με τα μαχαίρια του σεφ για τη μεγάλη του ευελιξία. Το μαχαίρι Santoku είναι εύκολα αναγνωρίσιμο για την λεπίδα του από ανοξείδωτο ατσάλι της οποίας η κοντοτσέπη είναι ελαφρώς κυρτή ( περίπου 60°) : είναι μερικές φορές μελισσοειδής για να διευκολύνει το κόψιμο του φαγητού σας, το οποίο θα ξεκολλάει από τη λεπίδα πιο γρήγορα. Ο όρος Santoku δεν οφείλει τίποτα στην τύχη, σημαίνει “τρία καλά πράγματα ” αναφερόμενος στις χειρονομίες που εκτελούνται γενικά στη μαγειρική, δηλαδή το κόψιμο σε φέτες, το κόψιμο και τον κιμά. Με τα μαχαίρια Santoku , θα μπορείτε επομένως να κόβετε, να κόβετε και να τεμαχίζετε λαχανικά ή να ψιλοκόβετε βότανα . Θα είναι επίσης δυνατό να κόβετε κρέατα ή επεξεργάζεστε ωμά ψάρια με λεπτότητα. Τέλος, το μαχαίρι Santoku αποδεικνύεται επίσης εξαιρετικά αποτελεσματικό για το τακτοποιημένο κόψιμο φρούτων . Στα μαχαίρια, θα έχετε τη δυνατότητα να επιλέξετε ανάμεσα σε κορυφαίες μάρκες, όπως Kershaw , Böker ή Arcos . Αλλά όπως ήδη αναφέρθηκε παραπάνω, το μαχαίρι Santoku είναι ένα ιαπωνικό κουζινικό εργαλείο . Επομένως, θα φαινόταν απολύτως λογικό να απευθυνθείτε σε έναν ιαπωνικό κατασκευαστή κατά την αγορά του μαχαιριού Santoku , και αυτό συμβαίνει, για παράδειγμα, με τις μάρκες Kai και Kanetsune . Προτιμάτε το Made in France; Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι ο Γάλλος κατασκευαστής Opinel διαθέτει τη δική του σειρά μαχαιριών Santoku . Μοντέλα που θα ενθουσιάσουν επαγγελματίες ή ερασιτέχνες μάγειρες με πάθος για το καλό φαγητό!