Μαχαίρια κοπής: Μαχαίρια κουζίνας,Εργαλεία μαγειρικής,Αξεσουάρ κουζίνας
Εμφάνιση του μοναδικού αποτελέσματος
Στη μαγειρική, κόβω σε φέτες σημαίνει κόβω σε λεπτές φέτες. Ένα μαχαίρι για φέτες χρησιμοποιείται, επομένως, για να τεμαχίσει τα τρόφιμα με τέτοιο τρόπο ώστε να προκύψουν μικρά, λεπτά κομμάτια, με τη μορφή στρογγυλού, λωρίδας, ζουλιέν, κύβου κ.λπ. Όλα τα τρόφιμα μπορούν να τεμαχιστούν σε φέτες: λαχανικά, φρούτα, βότανα, κρέας, πουλερικά, ψάρια.
Χαρακτηριστικά του μαχαιριού για φέτες
Το μαχαίρι για φέτες είναι στην πραγματικότητα ένα ευρωπαϊκό μαχαίρι σεφ ή ένα ιαπωνικό santoku . Πράγματι, το μαχαίρι για φέτες έχει μια ευρεία λεπίδα, που κυμαίνεται σε μήκος από 15 έως 30 εκατοστά. Αυτό το μεγάλο μέγεθος καθιστά δυνατή την εκτέλεση ποικίλων μαγειρικών εργασιών και την κοπή μεγάλης ποσότητας υλικών σε σύντομο χρονικό διάστημα. Δεδομένου ότι το μαχαίρι κοπής έχει γενναιόδωρες διαστάσεις, το βάρος του είναι επίσης λίγο βαρύτερο. Αυτό το χαρακτηριστικό προσφέρει μεγαλύτερο έλεγχο και σταθερότητα κατά την κοπή. Το άνετο πλάτος της λεπίδας είναι χρήσιμο για τη σύνθλιψη συστατικών όπως το σκόρδο ή για τη μεταφορά κομμένων τροφίμων. Στην περίπτωση του santoku, η άκρη του είναι ελαφρώς καμπυλωμένη προς τα κάτω, επιτρέποντας μια αποτελεσματική κίνηση μοχλού που είναι λιγότερο κουραστική για το χέρι. Η κόπωση μειώνεται επίσης χάρη στην κοφτερή κόψη της λεπίδας, η οποία διαπερνά τα τρόφιμα εύκολα και με αξιοσημείωτη ακρίβεια. Σημειώστε ότι ορισμένα Santoku κοσμούνται με λακκούβες στη λεπίδα, που εμποδίζουν την προσκόλληση του φαγητού πάνω της. Το μαχαίρι κοπής είναι σφυρηλατημένο από ανοξείδωτο χάλυβα, ανθρακούχο χάλυβα ή κεραμικό. Ο ανοξείδωτος χάλυβας είναι δημοφιλής για την αντοχή του στη διάβρωση και την εύκολη συντήρησή του. Οι λεπίδες από ανθρακούχο χάλυβα και κεραμικό εκτιμώνται για την εξαιρετική, μακράς διάρκειας αιχμηρότητά τους. Ωστόσο, είναι εύθραυστες και δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την κοπή οστών ή σκληρών ή κατεψυγμένων τροφίμων. Οι λαβές διατίθενται σε μεγάλη ποικιλία υλικών, που κυμαίνονται από… Στη μαγειρική, κόβω σε φέτες σημαίνει κόβω σε λεπτές φέτες. Ένα μαχαίρι για φέτες χρησιμοποιείται, επομένως, για να τεμαχίζει τα τρόφιμα με τέτοιο τρόπο ώστε να λαμβάνονται μικρά, λεπτά κομμάτια, με τη μορφή στρογγυλού, λωρίδας, ζουλιέν, κύβου… Όλα τα τρόφιμα μπορούν να τεμαχιστούν σε φέτες: λαχανικά, φρούτα, βότανα, κρέας, πουλερικά, ψάρια.
Χαρακτηριστικά του μαχαιριού για φέτες
Το μαχαίρι για φέτες είναι στην πραγματικότητα ένα ευρωπαϊκό μαχαίρι σεφ ή ένα ιαπωνικό santoku . Πράγματι, το μαχαίρι για φέτες έχει μια ευρεία λεπίδα, που κυμαίνεται σε μήκος από 15 έως 30 εκατοστά. Αυτό το μεγάλο μέγεθος καθιστά δυνατή την εκτέλεση ποικίλων μαγειρικών εργασιών και την κοπή μεγάλης ποσότητας υλικών σε σύντομο χρονικό διάστημα. Δεδομένου ότι το μαχαίρι κοπής έχει γενναιόδωρες διαστάσεις, το βάρος του είναι επίσης λίγο βαρύτερο. Αυτό το χαρακτηριστικό προσφέρει μεγαλύτερο έλεγχο και σταθερότητα κατά την κοπή. Το άνετο πλάτος της λεπίδας είναι χρήσιμο για τη σύνθλιψη συστατικών όπως το σκόρδο ή για τη μεταφορά κομμένων τροφίμων. Στην περίπτωση του santoku, η άκρη του είναι ελαφρώς καμπυλωμένη προς τα κάτω, επιτρέποντας μια αποτελεσματική κίνηση μοχλού που είναι λιγότερο κουραστική για το χέρι. Η κόπωση μειώνεται επίσης χάρη στην κοφτερή κόψη της λεπίδας, η οποία διαπερνά τα τρόφιμα εύκολα και με αξιοσημείωτη ακρίβεια. Σημειώστε ότι ορισμένα Santoku κοσμούνται με λακκούβες στη λεπίδα, που εμποδίζουν την προσκόλληση του φαγητού πάνω της. Το μαχαίρι κοπής είναι σφυρηλατημένο από ανοξείδωτο χάλυβα, ανθρακούχο χάλυβα ή κεραμικό. Ο ανοξείδωτος χάλυβας είναι δημοφιλής για την αντοχή του στη διάβρωση και την εύκολη συντήρησή του. Οι λεπίδες από ανθρακούχο χάλυβα και κεραμικό εκτιμώνται για την εξαιρετική, μακράς διάρκειας αιχμηρότητά τους. Ωστόσο, είναι εύθραυστες και δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την κοπή οστών ή σκληρών ή κατεψυγμένων τροφίμων. Οι λαβές διατίθενται σε ένα ευρύ φάσμα υλικών, από συνθετικά μέχρι το πιο ευγενές, ανθεκτικό στη σήψη ξύλο. Σε κάθε περίπτωση, είναι πάντα εργονομικές και έχουν ευχάριστη επιφάνεια πιασίματος για τέλεια ισορροπία στο χέρι. Τα χαρακτηριστικά του μαχαιριού για φέτες το καθιστούν το ιδανικό εργαλείο για να ψιλοκόβετε βότανα, να φτιάχνετε κιμά από σκόρδο, κρεμμύδι, πράσο, αλλά και μανιτάρια, κοτόπουλο, μοσχαρίσιο ή χοιρινό κρέας. Σημειώστε ότι ορισμένα μαχαίρια σερβιρίσματος από τις μάρκες Opinel ή Victorinox μπορούν να χρησιμοποιηθούν και ως κόφτες φρούτων και λαχανικών . Λεπτομέρειες