Μαχαίρια Higonokami: Παραδοσιακά, Ιαπωνικά, Πτυσσόμενα
Προβάλλονται όλα - 22 αποτελέσματα
-
Μαχαίρι Higonokami Hoseki από την Böker – 01PE313
-
Μαχαίρι Higonokami HIGO BKL
-
Higonokami πολυτελές ορειχάλκινο μίνι μαχαίρι 5.5cm άνθρακα + θήκη
-
Μαχαίρι Higonokami Kiridashi
-
Μαχαίρι Higonokami Bonsai Hikari – Böker
-
Higonokami μαχαίρι καφέ ορείχαλκο 10cm άνθρακα
-
Μαχαίρι Böker Higonokami Irogane
-
Higonokami 10cm μαχαίρι άνθρακα σε επιχρυσωμένο ορείχαλκο
-
Μαχαίρι Böker Damascus Irogane Higonokami
-
Μαχαίρι Higonokami HXXL
-
Πολυτελές ορειχάλκινο μαχαίρι Higonokami 10cm άνθρακα
-
Μαχαίρι Higonokami HIGOBENT
-
Πολυτελές ορειχάλκινο μαχαίρι Higonokami 12cm άνθρακα
-
Μαχαίρι Higonokami HIGO WP – Περιορισμένη έκδοση
-
Higonokami μαύρο πολυτελές μαχαίρι 10cm άνθρακα
-
Μαχαίρι Higonokami HIGO WBL – Περιορισμένη έκδοση
-
Μαχαίρι Higonokami Kinzoku Damascus από την Böker
-
Μαχαίρι Higonokami HIGO SIS
-
Μαχαίρι Damascus Higonokami Hoseki από την Böker
-
Μαχαίρι Higonokami HIGO SIL
-
Μαχαίρι Higonokami Kyoso από την Böker – 01PE312
-
Μαχαίρι Higonokami HIGO BKS
Η ιστορία του μαχαιριού Higonokami
Το μαχαίρι Higonokami είναι ένα ιαπωνικό δημιούργημα που χρονολογείται από τα τέλη του 19ου αιώνα. Γεννήθηκε από την ανάγκη των σιδηρουργών να βρούν μια εναλλακτική λύση για τα σπαθιά των σαμουράι, τα οποία ήταν απαγορευμένα εκείνη την εποχή. Το όνομα “Higonokami” προέρχεται από τις ιαπωνικές λέξεις “Higo no Kami”, που σημαίνει “Αρχοντας του Higo “. Ήταν επίσης ένας τιμητικός τίτλος που φορούσαν οι σαμουράι της περιοχής Higo της Ιαπωνίας. Με την αυξανόμενη επιτυχία του, το Higonokami έγινε κατοχυρωμένο εμπορικό σήμα το 1907. Σε λίγο καιρό, όλοι στην Ιαπωνία είχαν το δικό τους Higonokami, είτε τεχνίτες για τη δουλειά τους είτε μαθητές για να ακονίζουν τις πένες και τα μολύβια τους.
Τι είναι το μαχαίρι Higonokami;
Το Higonokami είναι ένα παραδοσιακό ιαπωνικό πτυσσόμενο μαχαίρι , διάσημο για την απλότητα και την αποτελεσματικότητά του. Η λεπίδα του είναι γενικά σχεδιασμένη από ανθρακούχο χάλυβα και το σχήμα της είναι συχνά ευθύγραμμο, με κωνική άκρη, ιδανικό για εργασίες κοπής ακριβείας. Το Higonokami μπορεί επίσης να εξοπλιστεί με μια λεπίδα San Maï , ένα χαρακτηριστικό που το κάνει να ξεχωρίζει ακόμα περισσότερο. Το San Maï είναι ένας τύπος κατασκευής ιαπωνικής λεπίδας που περιλαμβάνει την επικάλυψη τριών στρωμάτων χάλυβα . Το κεντρικό στρώμα είναι γενικά κατασκευασμένο από σκληρό χάλυβα, ενώ τα εξωτερικά στρώματα είναι κατασκευασμένα από μαλακότερο χάλυβα. Αυτή η κατασκευή προσδίδει στη λεπίδα τόσο μεγάλη αντοχή όσο και έναν βαθμό ευελιξίας, καθιστώντας την ιδανική για μια ποικιλία εργασιών. Η λεπίδα San Maï είναι αναγνωρίσιμη από τις κυματιστές γραμμές στο πλάι, που δημιουργούνται από τη διαδικασία σφυρηλάτησης. Οι λαβές των μαχαιριών Higonokami κατασκευάζονται με κάμψη μετάλλων, όπως χάλυβα ή ορείχαλκου, γι’ αυτό και έχουν σχήμα “U”. Σημειώστε ότι συχνά φέρουν την υπογραφή του σιδηρουργού, εξηγώντας έτσι την παρουσία ιαπωνικών ακρωνυμίων στη λαβή.
Το Higonokami: ένα απλό και αποτελεσματικό μαχαίρι τριβής
Το μαχαίρι Higonokami είναι ένα απλό εργαλείο…
Η ιστορία του μαχαιριού Higonokami
Το μαχαίρι Higonokami είναι ένα ιαπωνικό δημιούργημα που χρονολογείται από τα τέλη του 19ου αιώνα. Γεννήθηκε από την ανάγκη των σιδηρουργών να βρούν μια εναλλακτική λύση για τα σπαθιά των σαμουράι, τα οποία ήταν απαγορευμένα εκείνη την εποχή. Το όνομα “Higonokami” προέρχεται από τις ιαπωνικές λέξεις “Higo no Kami”, που σημαίνει “Αρχοντας του Higo “. Ήταν επίσης ένας τιμητικός τίτλος που φορούσαν οι σαμουράι της περιοχής Higo της Ιαπωνίας. Με την αυξανόμενη επιτυχία του, το Higonokami έγινε κατοχυρωμένο εμπορικό σήμα το 1907. Σε λίγο καιρό, όλοι στην Ιαπωνία είχαν το δικό τους Higonokami, είτε τεχνίτες για τη δουλειά τους είτε μαθητές για να ακονίζουν τις πένες και τα μολύβια τους.
Τι είναι το μαχαίρι Higonokami;
Το Higonokami είναι ένα παραδοσιακό ιαπωνικό πτυσσόμενο μαχαίρι , διάσημο για την απλότητα και την αποτελεσματικότητά του. Η λεπίδα του είναι γενικά σχεδιασμένη από ανθρακούχο χάλυβα και το σχήμα της είναι συχνά ευθύγραμμο, με κωνική άκρη, ιδανικό για εργασίες κοπής ακριβείας. Το Higonokami μπορεί επίσης να εξοπλιστεί με μια λεπίδα San Maï , ένα χαρακτηριστικό που το κάνει να ξεχωρίζει ακόμα περισσότερο. Το San Maï είναι ένας τύπος κατασκευής ιαπωνικής λεπίδας που περιλαμβάνει την επικάλυψη τριών στρωμάτων χάλυβα . Το κεντρικό στρώμα είναι γενικά κατασκευασμένο από σκληρό χάλυβα, ενώ τα εξωτερικά στρώματα είναι κατασκευασμένα από μαλακότερο χάλυβα. Αυτή η κατασκευή προσδίδει στη λεπίδα τόσο μεγάλη αντοχή όσο και έναν βαθμό ευελιξίας, καθιστώντας την ιδανική για μια ποικιλία εργασιών. Η λεπίδα San Maï είναι αναγνωρίσιμη από τις κυματιστές γραμμές στο πλάι, που δημιουργούνται από τη διαδικασία σφυρηλάτησης. Οι λαβές των μαχαιριών Higonokami κατασκευάζονται με κάμψη μετάλλων, όπως χάλυβα ή ορείχαλκου, γι’ αυτό και έχουν σχήμα “U”. Σημειώστε ότι συχνά φέρουν την υπογραφή του σιδηρουργού, εξηγώντας έτσι την παρουσία ιαπωνικών ακρωνυμίων στη λαβή.
Το Higonokami: ένα απλό και αποτελεσματικό μαχαίρι τριβής
Το μαχαίρι Higonokami είναι ένα απλό αλλά αξιόλογο εργαλείο που αντλεί την αξιοπιστία του από ένα έξυπνο σύστημα που ονομάζεται “φάκελος τριβής “. Σε αντίθεση με τα σύγχρονα μαχαίρια με εξελιγμένους μηχανισμούς κλειδώματος, το Higonokami βασίζεται στην τριβή μεταξύ της λεπίδας και της λαβής του για να παραμένει με ασφάλεια ανοιχτό κατά τη χρήση. Στην καρδιά αυτού του συστήματος βρίσκεται το chikiri , ή στήριγμα αντίχειρα, που βρίσκεται στο άκρο της λαβής. Αυτή η μικρή λεπτομέρεια είναι ζωτικής σημασίας: ασκεί μια ελαφριά αλλά σταθερή πίεση στο πίσω μέρος της λεπίδας, εξασφαλίζοντας τη σταθερότητά της όταν το μαχαίρι είναι ανοιχτό. Αυτό το χαρακτηριστικό επιτρέπει στους χρήστες να επικεντρωθούν στην εργασία τους χωρίς να φοβούνται ότι το μαχαίρι θα κλείσει απροσδόκητα. Όταν έρθει η ώρα να κλείσει το μαχαίρι, ο χρήστης ασκεί ήπια πίεση στο πίσω μέρος της λεπίδας με τον αντίχειρά του, ενώ λυγίζει τη λεπίδα προς τη λαβή. Αυτή η κίνηση μειώνει την τριβή μεταξύ της λεπίδας και της λαβής, επιτρέποντας στο μαχαίρι να κλείσει με ασφάλεια.
Ένας εξαιρετικά ευέλικτος σουγιάς τσέπης!
Συχνά συγκρίνεται με το κατάνα των σαμουράι λόγω του κομψού σχήματος και της ιαπωνικής κληρονομιάς του, το μαχαίρι Higonokami διακρίνεται επίσης για την εντυπωσιακή ευελιξία του. Υπερέχει σε πολλούς τομείς, προσφέροντας αξιόπιστη απόδοση και μεγάλη αποτελεσματικότητα σε ποικίλες καταστάσεις. Στην κουζίνα, το Higonokami βρίσκει τη θέση του χάρη στην κοφτερή και ακριβή λεπίδα του. Κόβοντας λαχανικά, κόβοντας κρέας σε φέτες ή προετοιμάζοντας φρούτα, η λεπίδα του από ανθρακούχο ατσάλι είναι ικανή να τα κάνει όλα αυτά εξαιρετικά. Φυσικά, είναι επίσης εξαιρετικό για την τροφοδοσία σε γεύματα. Όταν πρόκειται για εργασία, το μαχαίρι Higonokami είναι επίσης ένας αξιόπιστος σύντροφος. Χρησιμοποιείται για την κοπή, το σκάλισμα, την ξυλογλυπτική και πολλά άλλα. Σε ένα εργοτάξιο, σε ένα εργαστήριο ή στο σπίτι, αυτό το μαχαίρι είναι έτοιμο να αντιμετωπίσει κάθε πρόκληση. Για υπαίθριες δραστηριότητες όπως το κυνήγι, το ψάρεμα και η επιβίωση, το Higonokami δεν είναι καθόλου άχρηστο. Το συμπαγές μέγεθός του το καθιστά εύκολο στη μεταφορά, ενώ η κοφτερή λεπίδα του μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τον καθαρισμό ψαριών, την κοπή σχοινιών ή την προετοιμασία καταφυγίου σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης. Μιλώντας για το μέγεθος, αξίζει να επισημάνουμε ότι τα μαχαίρια Higonokami διατίθενται σε διάφορα μεγέθη, από XS έως XL.
Καλή φροντίδα του μαχαιριού Higonokami
Το μαχαίρι Higonokami, με τη λεπίδα από ανθρακούχο χάλυβα , αξίζει ιδιαίτερη προσοχή για να εξασφαλιστεί η μακροχρόνια αντοχή και αποτελεσματικότητά του. Ακολουθούν μερικές απλές συμβουλές για τη φροντίδα του μαχαιριού σας: Στέγνωμα μετά τη χρήση: Μετά τη χρήση του μαχαιριού σας, είναι σημαντικό να το στεγνώσετε καλά με ένα μαλακό πανί. Αυτό συμβάλλει στην αποφυγή εμφάνισης λεκέδων οξείδωσης στη λεπίδα, ειδικά αν έρθει σε επαφή με διαβρωτικά υγρά. Σωστή αποθήκευση: Συνιστάται να διατηρείτε το μαχαίρι Higonokami σε ξηρό, καλά αεριζόμενο μέρος, μακριά από υπερβολική υγρασία. Αποφύγετε να το αφήνετε σε υγρό περιβάλλον, όπως το μπάνιο ή κοντά στο νεροχύτη της κουζίνας, για να αποφύγετε τη διάβρωση της λεπίδας. Αποφύγετε το πλυντήριο πιάτων: Αν και μπορεί να είναι δελεαστικό για λόγους ευκολίας στον καθαρισμό, αποφύγετε να βάλετε το μαχαίρι Higonokami στο πλυντήριο πιάτων. Τα σκληρά απορρυπαντικά και η θερμότητα μπορούν να προκαλέσουν ζημιά στη λεπίδα και τη λαβή, αλλοιώνοντας την εμφάνιση και την απόδοσή τους. Ακολουθώντας αυτές τις απλές συμβουλές, μπορείτε να παρατείνετε τη διάρκεια ζωής του μαχαιριού σας Higonokami και να διατηρήσετε την αρχική του ομορφιά και αιχμηρότητα Λεπτομέρειες